Načini plaćanja

Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave odnose se na one koji su važeći u trenutku zaključene narudžbe. Navedeni podaci će biti naznačeni uz svaki proizvod.

Istaknute cijene predstavljaju maloprodajne cijene te iste sadrže PDV. Valjana cijena uređaja je ona koja je vrijedila na dan izrade narudžbe (s uključenim popustima i akcijama). Cijene su dvojno prikazane i izražene u eurima (EUR) i dodatno u kunama (HRK).

Prodavatelj zadržava pravo promjene cijena bez prethodne najave. Sva naručena roba bit će isporučena po cijenama koje su bile aktualne pri izradi narudžbe.

Moguće su nenamjerne greške u sustavu navođenja cijena. U tom slučaju prodavatelj nije dužan isporučiti naručene proizvode po cijeni proizvoda toliko niskoj da kupac zna ili je morao znati da je riječ o pogrešci, a ne o realnoj cijeni proizvoda.

Prodavatelj će periodično, po svojoj odluci, stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju. Proizvodi na akciji će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima, uz jasnu naznaku uvjeta, posebice trajanja akcijske prodaje, iznosa popusta, ograničenja količine robe.

Nakon proteka roka akcijske prodaje, altirand.com neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

U okviru posebnih promotivnih akcija, korisnici mogu proizvode kupiti i pomoću promotivnih kodova. Promotivni kod donosi različite povoljnosti prilikom kupnje. Kodovi i pravila upotrebe bit će jasno određeni. Unos promotivnog koda bit će omogućen za vrijeme trajanja promotivne akcije i unosi se prilikom narudžbe u Košarici. Promotivni kod je vremenski ograničen.

Promotivni kod ne vrijedi kod kupnje proizvoda koji je već na akciji. Kuponi se ne mogu kombinirati jedan s drugim, odnosno popusti se ne zbrajaju

Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektroničke narudžbe dostavit će se kupcu putem elektroničke pošte na adresu elektroničke pošte navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektroničke pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: office@altirand.com ili na telefonski broj 01 6189 646 kako bi naša služba za korisnike provjerila je li narudžba zaprimljena.

Kupac se obvezuje naručene proizvode s mogućim troškovima dostave platiti jednim od sljedećih načina plaćanja:

  • Kartično plaćanje putem WSpay-a
  • Transakcijska uplata
  • Plaćanje pouzećem - trenutno onemogućeno
  • Plaćanje kriptovalutama putem WSpay sustava
  • Plaćanje predračunom (samo za pravne osobe; u tom slučaju primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima)

 

Plaćanje putem WSpay-a

Odabirom kartičnog načina plaćanja, kupca se prebacuje na zaštićeni server, te na WSpay sučelju upisuje autorizacijske podatke za plaćanje. Po ovoj metodi osigurana je sva potrebna zaštita, a WSpay je odgovoran za sigurnost autorizacijskih i privatnih podataka.

Ukoliko je transakcija kompletirana i iznos je terećen s kartice kupca, u slučaju povrata proizvoda, povrat sredstava omogućuje se putem WSpay-a.

Naručeni proizvodi mogu se platiti online jednom od ovih kreditnih kartica: MasterCard, Diners, Visa ili Maestro. I to:

Jednokratno: MasterCard, Maestro, Visa, Diners, Discover, DinaCard.

Do 12 rata bez kamata (trenutno onemogućeno): Visa i Maestro Privredne banke Zagreb, MasterCard i Visa Zagrebačke banke i Maesto i Visa Erste banke (MB+).

Do 36 rata (trenutno onemogućeno): Diners karticom.

Za plaćanje na rate Altirand.com obračunava 10% dodatnog troška na cijenu proizvoda.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca: me i prezime, e-mail, telefon, adresa, mjesto, poštanski broj, država, vrsta kartice, broj kartice, rijeme trajanja kartice, CVV kod kartice.

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Plaćanje virmanom - transakcijski račun

Odabirom virmanskog načina plaćanja, na adresu e-pošte Kupca šalje se potvrda narudžbe s informacijama o plaćanju: iznos, broj računa na koji je potrebno uplatiti iznos te broj narudžbe. Uplatu možete izvršiti putem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine i sl.

Virmansko plaćanje se smatra potvrđenim u trenutku primitka uplate na žiro-račun Prodavatelja. Po zaprimljenoj uplati, započet ćemo s obradom narudžbe. Datumi izrade narudžbe i zaprimanja uplate mogu se razlikovati što može utjecati na pomicanje datuma isporuke.

Plaćanje pouzećem - trenutno onemogućeno

Opcija plaćanja pouzećem, odnosno plaćanje gotovinom po primitku pošiljke, kupcu/korisniku omogućuje da iznos narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu, tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja na našem skladištu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu ili u poštanskom uredu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn