Načini i cijene isporuke

Trošak paketne dostave na kućnu adresu na području Republike Hrvatske je fiksan i iznosi 5,30€, a za iznos narudžbe iznad 200€ dostava je BESPLATNA.

Trošak dostave za artikle iz asortimana bijele tehnike iznosi 19,04€.

Potvrdu dostave kao i rok dostave dobit ćete nakon zaprimljene uplate na naš žiro račun. Rok dostave nakon zaprimljene uplate na žiro račun ili primitka potvrde o uplati je u prosjeku 3-8 radna dana.

Trošak dostave bit će iskazan u košarici uz cijenu proizvoda. Prilikom izrade narudžbe navedite adresu na koju želite da Vam isporučimo kupljeni proizvod. Trošak dostave obračunava se automatski prilikom kupnje proizvoda i izdaje vam se račun na kojem se nalazi cijena kupljenih proizvoda i cijena dostave. Za artikle bijele tehnike moguća je dostava u stan do petog kata isključivo na području grada Zagreba.

Moguća su odstupanja u roku dostave ukoliko se radi o dostavi na otoke. Za isporuke prema otocima ili krajnjem jugu zemlje, a ako se radi o većim artiklima (visine/dužine preko 150cm ili preko 50 kg), vrijeme dostave ovisi o rasporedu vožnje prema otocima i krajnjem jugu.

Prodavatelj nudi mogućnost ekspresne dostave, dostave isti dan za narudžbe zaprimljene i plaćene do 12:00 sati, za proizvode koji su u tom trenutku dostupni na skladištu. Ekspresna dostava odnosi se na područje Zagreba i iznosi 13,26€. Ekspresna dostava ne nudi mogućnost plaćanja pouzećem.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji ih je dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac je obvezan prilikom preuzimanja proizvoda potpisati dostavnicu te je dostavljač uzima kao potvrdu o preuzimanju. Ako kupac, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenu ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, poželjno je o tome obavijestiti prodavatelja kako bi se poduzelo traženje pošiljke, ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ukoliko u roku od 48 sati po preuzimanju naručenih proizvoda kupac ne pošalje pismenu primjedbu na isporučene proizvode, smatra se da je pošiljka propisno isporučena. U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, oštećeni proizvodi u dostavi u distribucijskom centru partnera - koje je isti vratio prodavatelju bez isporuke kupcu i sl.) Prodavatelj se obvezuje poslati zamjenske proizvode korisniku u najkraćem roku.

Prodavatelj zadržava pravo neisporuke narudžbe ako postoji sumnja na zlouporabu od strane kupca/korisnika.

Prodavatelj prikuplja osobne podatke Kupaca samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa s Kupcima te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu, samo ukoliko korisnik navedene podatke dobrovoljno dostavi altirand.com-u. Prodavatelj se obvezuje štititi osobne podatke Kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka Kupca (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Prodavatelj po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke Kupaca. Kupac ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Prodavatelj ne bilježi broj vaše kreditne kartice niti pohranjuje transakcijske podatke. Prodavatelj za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštene od banaka, koja enkripcijom štiti vaše podatke.


Osobno preuzimanje
Osobno preuzimanje proizvoda u skladištu je besplatno te se ne naplaćuju troškovi dostave.

Prilikom osobnog preuzimanja, molimo vas da obavezno prvo provjerite je li roba spremna za preuzimanje. Ponesite sa sobom osobni dokument.

Preuzimanje u skladištu: Rimski put 11e, 10360 Sesvete, radno vrijeme: pon-pet: 08:00-16:00h ili na skladištu uvoznika uz prethodni dogovor.

Cjelovitost paketa potvrđuje se vizualnim pregledom paketa od vanjskog oštećenja, a moguća unutarnja oštećenja su predmet reklamacije.

Jamstveni list, deklaracije i dostavnica su dokumenti koje dobivate prilikom isporuke robe, a fiskalizirani račun šaljemo e-poštom na Vašu e-mail adresu.
Mreža, to jest popis ovlaštenih servisera po gradovima s kontaktima se nalazi na jamstvenom listu. 

Rizik gubitka
Svi proizvodi, usluge i ostali artikli na stranicama www.altirand.com su vlasništvo Smart trade d.o.o.. Kod ugovora o kupoprodaji, rizik slučajne propasti ili oštećenja robe prelazi na potrošača u trenutku kada je njemu ili osobi koju je on naveo, a koja nije prijevoznik, roba predana u posjed. Ako je prijevoznik bio izabran na prijedlog potrošača, rizik slučajne propasti ili oštećenja robe prelazi na potrošača u trenutku kada roba bude predana u posjed prijevozniku.